Швейцарска банка реши да преведе трейдърите в допълнена реалност

Швейцарска банка реши да преведе трейдърите в допълнена реалност Снимка: pixabay

Това ще бъде направено, за да се създаде привичната работна среда за служителите, които работят дистанционно поради пандемията. UBS също така не изключва общуване с трейдърите с помощта на уеб камери

Швейцарската банка UBS ще проведе експеримент, в който ще преведе търговците си в режим на допълнена реалност, съобщава Financial Times.

Най-голямата кредитна институция в страната взе такова решение, за да пресъздаде обичайните условия на труд за служителите, които все още не могат да бъдат върнати в офиса поради пандемията от коронавирус.

Те ще влизат в допълнената реалност, използвайки шлемове за виртуална реалност HoloLense от Microsoft, които банката вече им е предала. Според главния оперативен директор на UBS Беатриц Мартин банката възнамерява да експериментира с различни инструменти, докато служителите все още не могат да се върнат в офисите си.

Като алтернатива UBS разглежда възможността да инсталира допълнителни монитори в домовете на трейдърите, които да излъчват изображения от камери, разположени у техните колеги. Според ръководството на банката този вариант ще опрости взаимодействието между тях.

Според FT много банки биха искали да върнат служителите си в офисите, но засега се страхуват да го направят поради риск от заболяване. Например Deutsche Bank е уведомила служителите си в Ню Йорк, че няма да изисква връщането им от дистанционния формат, докато новата централа не  отвори врати през 2021 г.

По-рано през септември Bloomberg съобщи, че JPMorgan първо е върнала водещите трейдъри в централите в Лондон и Ню Йорк, но след това е била принудена да ги върне на дистанционна работа поради положителен тест за коронавирус у  един от служителите.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: