Apple ще започне онлайн продажби в Индия преди празничния сезон

Apple ще започне онлайн продажби в Индия преди празничния сезон

Този месец Apple Inc. ще започне директни онлайн продажби в Индия. Минали са повече от 20 години, откакто най-ценната технологична компания в света за първи път започна да работи в южноазиатската държава, която е един от най-бързо развиващите се пазари на смартфони в света, пише Bloomberg.

Apple заяви, че ще пусне своя онлайн магазин в Индия на 23 септември. Компанията ще предложи пълната си гама от продукти - от iPhone до Mac компютри, и ще осигури директно обслужване на клиентите за първи път. Това става след години лобиране в Ню Делхи с цел да заобиколи регулациите, които принуждават чуждестранните компании да произвеждат 30% от компонентите на местно ниво.

По стойност смартфоните представляват по-голямата част от онлайн търговията на дребно в Индия и Apple ще бъде сред първите световни компании, които продават директно онлайн, преди да бъде отворен физически магазин.

Индийският онлайн магазин на Apple ще предлага обслужване на клиенти както на английски, така и на хинди. Това ще му позволи да достигне до 1,3 милиарда души в страната точно преди празничния сезон от октомври до ноември. Производителят на iPhone стимулира инвестициите в южноазиатската държава, за да намали зависимостта си от Китай както като пазар, така и като производствена база на фона на ескалиращото напрежение между Вашингтон и Пекин.

Преди това компанията предлагаше своите устройства в Индия само чрез магазини, притежавани от франчайз партньори, и чрез онлайн платформи, включително Amazon.com Inc.и Walmart Inc., собственост на Flipkart Online Retails Services Pvt. Тя възнамерява да отвори втори физически магазин в технологичния център на Бангалор, след като отвори такъв в Мумбай, който ще бъде първият физически магазин в Индия.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: