Меркел критикува Австрия за отказа да приеме бежанци от лагера „Мория"

Меркел критикува Австрия за отказа да приеме бежанци от лагера „Мория" Снимка: https://pixabay.com/

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер обяви, че десет страни от ЕС ще приемат непридружени непълнолетни от лагера „Мория", като Германия и Франция са готови да приемат по 100-150. Междувременно Курц заяви, че Австрия няма да последва примера, за да предотврати повторението на бежанската криза от 2015 г., но ще съдейства по друг начин.
 

Меркел заяви на закритото заседание на президиума на Християндемократическия съюз на Германия, че Австрия не може да изисква финансови отстъпки, докато отказва да приема мигранти

Самата Меркел е привърженичка на допускането на голям брой мигранти. Точният брой ще бъде обсъден по време на среща в сряда със Социалдемократическата партия на Германия. Същевременно това би трябвало да бъде еднократно, казват правителствените източници на Bild.

Миналата седмица бежанският лагер „Мория", разположен на гръцкия остров Лесбос, претърпя няколко пожара, които може да са причинени от умишлени палежи. В резултат хиляди хора останаха без убежище. На острова е обявена четиримесечна извънредна ситуация.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: