Европейски пазар на аксесоари за мобилни телефони

Европейски пазар на аксесоари за мобилни телефони Снимка: pixabay.com

Анализ на възможностите и прогноза за индустрията, 2020 – 2027 г.

Размерът на европейския пазар на аксесоари за мобилни телефони се оценява на 36,67 млрд. долара през 2019 г., за да достигне 47,18 млрд. долара до 2027 г., нараствайки при CAGR от 2,8% от 2020 г. до 2027 г.

Европейският пазар на аксесоари за мобилни телефони е сегментиран въз основа на вида на продукта, канала за разпространение, ценовия диапазон и региона. По вид на продукта той е разделен на батерия, слушалки, преносим високоговорител, зарядни устройства, карта с памет, захранваща батерия, защитен калъф, калъфи за батерии, предпазител на екрана, pop sockets и други. Каналът на разпространение е разделен на онлайн и офлайн. Обхватът на цените се класифицира на ниско, средно и първокласно. А по региони пазарът се анализира в Германия, Великобритания, Франция, скандинавските страни, Нидерландия, Испания, Португалия, Източна Европа, Белгия и останалата част от Европа. Скандинавските страни се анализират допълнително в Норвегия, Швеция, Дания и Финландия.

В момента европейският пазар на мобилни аксесоари отбелязва значителен ръст. Увеличението на продажбите на смартфони подхранва търсенето на мобилни аксесоари. Повишаването на покупателната способност и промените в начина на живот на хората са ключовите фактори, които стимулират продажбите на аксесоари за мобилни телефони. Освен това онлайн порталите са се превърнали в удобен режим за закупуване на аксесоари, благодарение на лесните политики за плащане и възстановяване на суми. Променящото се отношение на потребителите към онлайн пазаруването добавя предимство към растежа на пазара на мобилни аксесоари в Европа.

Повишеното търсене на смартфони в Европа се очаква да допринесе основно за растежа на пазара, тъй като те предлагат безпроблемна свързаност с цифровия свят. В допълнение Bluetooth безжичните слушалки предлагат преносимост, удобство, рентабилност, ефективност и гъвкавост, в сравнение с кабелните устройства, което осигурява удобство на клиентите чрез кабелни слушалки. Повишаването на търсенето на такива безжични аксесоари също се очаква да стимулира пазара на аксесоари за мобилни телефони. 

Търсенето на аксесоари за мобилни телефони се е увеличило поради нарастването на разполагаемия доход и нарастването на популярността на сайтовете за социални мрежи в градските райони. Бързият технологичен напредък, включително внедряване на технология за премахване на шума, Bluetooth/NFC високоговорители и вграден вентилатор и светлина в селфи стикове, се очаква да предлага доходоносни възможности за растеж в бъдеще.

Ключовите играчи, работещи на европейския пазар на аксесоари за мобилни телефони, са: Panasonic Corporation, Sennheiser Electronic GmbH & Co. KG, Sony Corporation, Samsung Electronics Co., Ltd., Apple Inc., Bose Corporation, Amazon Inc., Carrefour SA, MediaMarkt, J SAINSBURY PLC и Xiaomi Corporation.



 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: