Изненадваща е липсата ни на темпо в Тоскана, заяви Карлос Сайнц

Изненадваща е липсата ни на темпо в Тоскана, заяви Карлос Сайнц

Пилотът на Макларън във Формула 1, Карлос Сайнц, заяви, че посоката на вятъра е основният фактор за липсата на темпо на отбора на пистата „Муджело" за Гран при на Тоскана.

Пилотите на Макларън се класираха впечатляващо 3-ти и 6-и в квалификацията за Гран при на Италия през миналата седмица, а в съботната квалификация на „Муджело" успяха да се наредят едва 9-и и 11-и.

На хартия пистата изглеждаше като подходяща за характеристиките на нашата кола, но изглежда други фактори ни попречиха да покажем реалната си скорост."

Беше неприятна изненада да разберем, че изоставаме така значително спрямо темпото, което демонстрирахме само преди седмица", заяви Сайнц в интервю.

И двамата състезатели на британски тим, Норис и Сайнц, се съгласиха, че вятърът и променливото му движение по време на сесията за разпределение на местата на грида за състезанието е била главната причина за незадоволителния резултат.

Откакто съм част от Макларън от началото на 2019-а, открих, че колата не се управлява лесно и добре, когато има насрещен вятър. Това явно я дестабилизира. Когато вятърът е по посока на движението ни, нещата са доста по-различни и добри за поведението на болида ни", допълни Сайнц.

Ландо Норис посочи вятъра, но и настилката на трасето в Тоскана като причинители за липсата на скорост на Макларън.

Определено имахме лош късмет, че вятърът не беше в наша полза по време на квалификацията. Това са атмосферни условия и не можехме да направим много срещу тях", заяви Норис.