Боинг с нови проблеми с Dreamliner 787 и затруднени поръчки

Боинг с нови проблеми с Dreamliner 787 и затруднени поръчки Снимка: Pixabay

След като вече бе засегнат от кризата, сега Boeing е изправен пред нов неуспех с идентифицирането на производствени дефекти на 787 Dreamliner.

Производителят е открил трети проблем при този модел и ще направи щателно проучване на всички самолети от тази категория, които все още не са изпратени на клиентите. Но това означава да се забавят доставките на вече поръчаните летателни апарати.

 

Тези допълнителни проверки „ще повлияят на графика за доставка на 787 Dreamliner в краткосрочен план", обявиха от американската въздухоплавателна компания в съобщение, изпратено до Франс прес.

 

Установеният дефект се отнася до хоризонталния стабилизатор. Това добавя още един проблем към двата предишни, които са свързани с връзката на част от фюзелажа на някои самолети от серията.

В понеделник от компанията оповестиха, че са идентифицирали осем апарата, засегнати от тези дефекти, и са помолили авиокомпаниите, които ги използват, да извършат поправка, преди да ги пуснат отново в експлоатация.

Американската агенция, отговорна за надзора над авиацията, FAA, също съобщи в понеделник, че е започнала разследване на производствените дефекти, засягащи 787 Dreamliner.

След като вече усетиха ефектите от кризата, предизвикана от COVID-19, от Boeing предупредиха още през юли, че през 2021 г. ще произвеждат само по шест от тези самолети месечно за разлика от досегашните десет.

Спадналите поръчки принудиха компанията да забави производствените темпове на моделите 787, 737 MAX, 777 и 777X.

През пролетта Boeing съкратиха 10% от работните си места, или 16 000 души, и предупреди в края на юли, че ще трябва да „преразгледат още веднъж броя на работната си сила“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: