Борис Джонсън се връща на работа

Борис Джонсън се връща на работа Снимка: Pixabay

Завръщането на Джонсън идва на фона на нарастващата критика към методите на Великобритания за справяне с епидемията от коронавирус
Във Великобритания кабинетът обяви, че Борис Джонсън ще се върне на работа в понеделник, две седмици след като е изписан от болница в Лондон, където беше лекуван от новия коронавирус.

55-годишният Джонсън прекара седмица в болницата „Сейнт Томас“, включително три нощи в интензивно отделение, където му беше подаван кислород и бе денонощно наблюдаван от медицинския персонал.

След като бе изписан на 12 април, той записа видеообръщение, в което благодари на персонала в болницата, че са му спасили живота. Оттогава Джонсън не е виждан на публично място и се възстановява извън Лондон.

Завръщането на Джонсън идва на фона на нарастващата критика към методите на правителството за справяне с епидемията от коронавирус. Броят на хората с COVID-19, починали в британските болници, достигна 20 000 в събота. Смята се, че още хиляди души са починали в старческите домове.


Опозиционните политици призовават за по-голяма яснота: кога ще се облекчи националната блокада, която бе наложена на 23 март и ще продължи поне до 7 май.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: