Френският актьор Жерар Депардийо прие православието

Френският актьор Жерар Депардийо прие православието Снимка: DettiDeiPadri / Twitter

Френският актьор Жерар Депардийо, който получи руско гражданство през 2013 г., прие православието, съобщи френско списание.

Церемонията се състоя в катедралата „Св. Александър Невски" в историческия център на Париж. На събитието са присъствали около 30 души.

Представители на храма потвърдиха информацията, че актьорът е станал православен. Един от духовниците отбеляза, че участието на Депардийо в подобна церемония е било неочаквано, но много приятно събитие.

В отговор на планирания за 2013 г. от правителството на президента Франсоа Оланд извънреден данък върху най-богатите французи, през декември 2012 г. Депардийо се премества да живее в съседна Белгия, а по-късно през същия месец обявява публично, че смята да се откаже въобще от френското си гражданство.

Жерар Депардийо е роден на 27 декември 1948 г. в град Шатору, Франция. Прави своя дебют в киното през 1967 г. и оттогава е играл в над 140 филма. На 3 януари 2013 г. Депардийо става руски гражданин, след като руският президент Владимир Путин подписва специален указ за целта.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: