В Китай се появи изкуствен интелект, обучен върху идеите на Си Дзинпин

В Китай се появи изкуствен интелект, обучен върху идеите на Си Дзинпин

Чатбот, за да бъдем по-точни

В Китай представиха LLM (усъвършенстван алгоритъм за изкуствен интелект, обучен върху масивни данни за обработка на естествен език), основан на политическата философия на председателя на Китайската народна република Си Дзинпин, известен като "Мислите на Си Дзинпин за социализма с китайска специфика в новата ера". 

Разработен от китайския институт за киберпространствени изследвания, този модел на изкуствен интелект има за цел да осигури безопасни, надеждни изводи и отговори в съответствие с правителствената идеология.

За това съобщава SCMP.

Моделът използва личните коментари и инструкции на Си Дзинпин по различни аспекти на социалния, икономическия и политическия живот.

Новият LLM е затворена система, която се обучава изключително по одобрени материали и се хоства на защитени сървъри от китайския институт за изследване на киберпространството, което осигурява локална обработка на всички данни.

Въпреки че моделът все още не е достъпен за публично използване, в бъдеще потребителите ще могат да се запознаят с него за получаване на информация по теми, като текущото състояние на развитието на изкуствения интелект или сравнението на "новото и традиционното".

Тази стъпка е предприета във връзка с факта, че Китай се стреми да използва изкуствен интелект, за да укрепи икономиката си в условията на ограничения от страна на САЩ.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: