FIFA промени устава си, така че може да се изнесе от Цюрих

FIFA промени устава си, така че може да се изнесе от Цюрих Снимка: lookphotos.com

Делегатите на 74-ия конгреса на FIFA, който се провежда в Банкок, гласуваха промяната, но преди това обявиха, че организацияа „е щастлива” в Швейцария

Според новата клауза, „докато нашите членове не решат друго, Цюрих ще остане нашата централа“, каза говорител на FIFA пред германската информационна агенция DPA Посочвайки, че централите на много други спортни организации са в Женева и Лозана, говорителят разкри, че всъщност FIFA обмисля да разшири присъствието си в Швейцария, откривайки клонове в много други швейцарски градове. 

Швейцарската делегация обяви, че ще се въздържи или няма да гласува в подкрепа на изменението на устава. „Имаме много добри работни отношения с FIFA и, разбира се, бихме искали централата да остане тук“, каза пред информационната агенция Keystone-SDA Доминик Блан, президент на Швейцарската футболна асоциация (SFA).

От градската управа на Цюрих вчера съобщиха, че са били информирани за предложената промяна в устава, но не и за планове на футболната централа да се премести. 

Централата на FIFA е в Цюрих от 1932 г., т.е., повече от 90 години, и е регистрирана като асоциация в кантоналния търговски регистър. Слухове за преместването ѝ са се появявали и преди и последно миналата есен, когато всъщност стана ясно, че FIFA планира да разкрие работни места и в други градове. 

Напоследък FIFA отваря все повече офиси в чужбина, включително в Париж, Джакарта и  Маями, където се намира правният отдел на световната футболна асоциация.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: