Рублата остава под натиск

Рублата остава под натиск Снимка: Continental Currency Exchange

(Седмичен Forex коментар 01.09)

Миналата седмица еврото се справи добре спрямо долара, въпреки възраждането на пандемията в Европа и доста стабилната статистика на САЩ. Трябва да се каже, че двете страни на Атлантическия океан всъщност не са на един и същ етап от пандемията, което обяснява част от несъответствието в показателите на индустриалната динамика. Сесията беше развълнувана в четвъртък след изявленията на Джеръм Пауъл, но изглежда всичко се нормализира. Форекс търговците са в атмосфера на укрепване на единната валута, изтласквайки дългите позиции до ниво, което рядко се вижда.


Форекс търговците бяха много предпазливи по отношение на позициите си в йени, предпочитайки да облекчат слуховете за оставката на премиера Абе. Йената отслабна спрямо всички основни аналози, като доларът се търгуваше при 106,5 йени и еврото при 126 йени.


Що се отнася до нововъзникващите валути, рублата остава под натиск през последните дни след напрежението в Беларус, руската сателитна мрежа и вероятното отравяне на руския дисидент Алексей Навални, прехвърлен за лечение от Сибир в Германия. Необходими са 75 рубли, за да се купи долар, срещу само 70 преди два месеца.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: