110-годишна жена разкри невъзможен в наши дни секрет за дълголетие

110-годишна жена разкри невъзможен в наши дни секрет за дълголетие

110-годишна столетница смята, че отсъствието на телефон ѝ е било от полза

Столетничка от Великобритания, която днес, на 1 април навършва 110 години, разкри два секрета, които са й помогнали да живее по-дълго. За това съобщава Liverpool World.

Марджори Ходнет е родена в Лондон през 1914 година. През 1955 г. тя овдовява за първи път след 14 години брак. Година по-късно се омъжва отново, този път за брата на бившия си съпруг, който скоро също почива. Жената е работила като начална учителка в продължение на 23 години.

Liverpool World пише, че изпълнението на първия й съвет е почти невъзможно в наши дни. Марджори Ходнет смята, че липсата на мобилен телефон е било от полза за нейното дълголетие.

„Нямам мобилен телефон и не мисля, че имам нужда от такъв. С приятели и роднини говоря по кабелния. И изобщо предпочитам писмата.  Можете да ги извадите и да препрочетете отново и отново, това е прекрасно занимание“, казва дългоретничката Марджори Ходнет.

Другият съвет на Марджори Ходнет е свързан с редовното хранене. Тя смята, че е много важно всеки ден да се сяда на масата, за да се обядва, особено на нейната възраст. "Не мисля, че поне веднъж съм пропуснала прием на храна в жинота си", твърди столетницата. В същото време алкохол, според нея, трябва да се пие само при специални случаи.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: