Конгресмен предлага Газа да се третира като Хирошима и Нагасаки

Конгресмен  предлага Газа да се третира като Хирошима и Нагасаки Снимка: https://pixabay.com/

Републиканският член на Камарата на представителите на САЩ Тим Уолбърг заяви, че ивицата Газа трябва да се третира като японските градове Хирошима и Нагасаки

Той добави, че „същото трябва да се случи и в Украйна“, съобщава Washington Post, цитирайки аудиозапис от градската среща, предоставен от офиса на конгресмена
Съединените щати хвърлиха атомни бомби върху тези градове през 1945 г.

Имаме нужда. бързо да победим Путин. Вместо 80% (от помощта) в Украйна да се използва за хуманитарни цели, те трябва да унищожат Русия с 80-100%, ако това е, което искаме да направим“, каза Уолбърг.


По-рано в социалните мрежи се разпространи видео, заснето на среща в американския град Дънди. Там  Уолбърг обяви плановете на САЩ да построят плаващ кей край бреговете на Газа за доставка на хуманитарна помощ.

На кадрите един от събралите се пита конгресмена защо САЩ харчат пари за изграждането на кей за ивицата Газа.  Уолбърг, който не беше заснет, отговаря, че Вашингтон не трябва да харчи и стотинка за хуманитарна помощ.

„Трябва да е като Нагасаки и Хирошима. Приключете бързо с това — каза той.

Кабинетът на конгресмена каза пред WP, че той е използвал метафората, за да подкрепи бързото премахване от Израел на палестинското движение Хамас. Това от своя страна помага за спасяването на животи в дългосрочен план и е единствената надежда за постигане на траен мир в региона, каза говорителят на офиса.

Конгресмени Демократи разкритикуваха изявленията на републиканеца.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: