Може ли чаят да подобри здравето на костите ви: отговор на изследователи

Може ли чаят да подобри здравето на костите ви: отговор на изследователи Снимка: https://pixabay.com/

Експертите казват, че пиенето на чай обикновено не представлява опасност за човешкото здраве.

Експертите казват, че пиенето на чай обикновено не представлява опасност за човешкото здраве.


С напредване на възрастта е важно да поддържаме здравината на нашите кости, тъй като те предпазват органите, закотвят мускулите и съхраняват калций. За да направите това, трябва да ядете голямо количество храни, които имат много калций и да изпълнявате физически упражнения, като например скачане. За да направите това, трябва също да се откажете от напитките, съдържащи кофеин, включително чай и кафе. Ако все пак обичате да пиете чай, то специалистите знаят как да го комбинирате, пише verywell health.

Въпреки че някои проучвания показват, че консумацията на кофеин може да не е най-добрият вариант за здравето на костите, информацията за ползите от биоактивните съединения, които има в чая, превъзхожда всички недостатъци на съдържанието на кофеин. Според   проучвания, пиенето на тази напитка не допринася за загуба на калций или намалена костна плътност.

Според изследователите противовъзпалителните свойства на чая може да са свързани с положителното му въздействие върху здравето на костите. За жени в постменопауза някои изследвания показват, че растителните съединения, открити в истинския чай, може да имат естроген-подобна активност, която може да помогне на тялото да поддържа здравето на костите, след като нивата на естроген естествено намалеят.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: