Подписана визитка на Стив Джобс от 1983 г. е продадена на търг за 181 000 долара

Подписана визитка на Стив Джобс от 1983 г. е продадена на търг за 181 000 долара Снимка: RR Auction

Вещите на Стив Джобс събират големи пари на търговете

Непреходното наследство на легендата на технологичния свят Стив Джобс продължава да влияе върху стойността на предметите. Неотдавнашен търг разкри до какви суми феновете са готови да отидат за да се сдобият с частица от историята на Apple, съобщава Gizmodo.

Звезда на търга RR Auction стана подписана от Стив Джобс визитна картичка на Apple, предположително датирана от 1983 година. Това непретенциозно парче хартия достигна до 181 183 долара, поставяйки нов рекорд за визитни картички с автографи.

Друг забележителен лот стана чек, подписан от Джобс през 1976 г., само две седмици преди официалното основаване на Apple. Интересното е, че този чек е издаден още преди пускането на персонализираните чекове на компанията и Джобс е написал на него на ръка "Apple Computer". Тази частичка от историята беше продадена за 176 850 долара.

Търгът не се ограничава само до бизнес операциите на Джобс. Билет за кино за филма  "Карибски пирати: Проклятието на Черната перла", подписан от Джобс през 2003 г., беше продаден за 14 653 долара.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: