Милениалите ще станат „най-богатото поколение в историята“

Милениалите ще станат „най-богатото поколение в историята“ Снимка: https://pixabay.com/

Милениалите може да станат най-богатото поколение в човешката история

През следващите 20 години милениалите могат да наследят трилиони от имоти и активи от своите предци.

Милениалите може да станат най-богатото поколение в човешката история, сочи доклад за богатството за 2024 г. на агенцията за недвижими имоти Knight Frank.

Милениалите, известни още като поколението Y, се определят като хора, родени между 1981 и 1996 г.

През следващите 20 години те биха могли да станат собственици на значително богатство чрез недвижими имоти и други активи, натрупани от техните родители, баби и дядовци. 


Само в САЩ тази сума може да бъде около 90 трилиона долара (83,1 трилиона евро).

Когато членовете на мълчаливото поколение (родени от 1925 до 1945 г.), бейби бумърите (1946 до 1964 г.) и най-старата кохорта от поколението X (1965 до 1979 г.) умрат, ще бъдат освободени £2,5 трилиона (2,9 трилиона евро) богатство , се казва в доклада.

Лиам Бейли, ръководител на глобалните изследвания в Knight Frank, казва, че притокът на богатство към по-младите поколения вероятно ще доведе до увеличаване на инвестициите в устойчивост и съзнателно намаляване на въглеродния отпечатък.

„Милениалите изглежда са осъзнали, че трябва да намалят консумацията си – 80% от мъжете и 79% от жените казаха, че се опитват да намалят въглеродния си отпечатък“, каза Бейли.


Може ли наследството да смекчи настоящите икономически сътресения?

 

Според доклада на Generation Audit за 2023 г. на Resolution Foundation: „Милениалите, родени в края на 80-те години на миналия век, печелят средно с 8% по-малко на 30-годишна възраст, отколкото техните връстници от Gen X на същата възраст.“
 

Милениалите също така са по-оптимистично настроени относно продължаващото увеличение на цените на жилищата, което може да доведе до значително увеличение на стойността на техните имоти и инвестиции в недвижими имоти, след като ги наследят от предишни поколения.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: