Денков: Трябва да отворим очите на всеки гражданин в Европа за опасността от войната

Денков: Трябва да отворим очите на всеки гражданин в Европа за опасността от войната Снимка: МС

Да отворим очите на всеки гражданин в Европа, че животът, на който се радваме, животът, който искаме да бъде безопасен, може да изчезне, както се е случвало много пъти в историята

Опасността е налице и трябва да си отворим очите. Да отворим очите на всеки гражданин в Европа, че животът, на който се радваме, животът, който искаме да бъде безопасен, може да изчезне, както се е случвало много пъти в историята.

Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков по време на панела на Мюнхенската конференция по сигурността, посветен на бъдещето на Украйна и трансатлантическата сигурност.

Във форума участваха също премиерът на Естония Кая Калас, премиерът на Белгия Александер де Кро, премиерът на Дания Мете Фредериксен, президентът на Чехия Петр Павел и бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън.

В хода на дискусията премиерът   Денков изтъкна подкрепата, която България оказва на Украйна.

Бяхме една от първите страни, които изпратиха помощ. Обсъждаме какво още можем да направим с подкрепата и на другите държави“, заяви министър-председателят.

По думите му усещането за необходимостта от спешна подкрепа продължава да бъде все така силно както в първите дни на войната.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: