Мистериозно: В САЩ отрязаха и откраднаха 60-метрова действаща радио кула

Мистериозно: В САЩ отрязаха и откраднаха 60-метрова действаща радио кула

Полицията все още не е открила как и кой е извършил кражбата

Любимата радиостанция WJLX в град Джаспър, щата Алабама, се сблъска с безпрецедентен проблем, след като крадци нагло откраднаха нейната 200-футова (приблизително 60-метрова) радио кула, съобщава The Guardian. Тази нагла постъпка принуди радиостанцията да се изключи от ефира и да замлъкне.

Кражбата е открита миналата седмица от екип от ландшафтни дизайнери, а ръководителят на станцията Брет Елмор едва не припада. "Какво означава, че кулата е изчезнала?"- възкликва той, узнаавйки за странното откритие на дизайнерите-озеленители. Кулата, разположена в гориста местност, е била отрязана в основата и по някакъв начин е извлечена заедно с AM-предавателя на станцията. Местната полиция е не по-малко озадачена от случилото се.

Последиците за радиостанцията WJLX се оказват  сериозни. Принудена да спре излъчването по решение на FCC, станцията е изправена пред трудна борба. Замяната на кулата може да струва 150 000 долара, което е непосилно финансово бреме

Елмор проучва възможностите за онлайн излъчване, като същевременно търси помощ от местната общност. Подкрепата и педложенията, включително възможността за привличане на хеликоптер, свидетелстват за значението на станцията за града.

Разследването продължава и Елмор се надява, че записите от охранителните камери или свидетелските показания ще могат да хвърлят светлина върху извършителите на тази мистериозна кражба. Той също така споменава за подобна кражба на друга станция, което кара човек да се замисли за възможна закономерност.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: