Фермери във Великобритания поставиха 49 плашила пред парламента в знак на протест

Фермери във Великобритания поставиха 49 плашила пред парламента в знак на протест Снимка: wikipedia.org

Британски фермери поставиха 49 плашила пред парламента в знак на протест срещу супермаркетите

Британски фермери разположиха 49 плашила в близост до Уестминстърския дворец, където заседава парламентът, протестирайки срещу недобросъвестното отношение на супермаркетите към тях и настоявайки правителството да предприеме действия за подобряване на ситуацията, съобщава телевизия GB News.

"Фермерите протестираха пред сградата на парламента с искане да се променят нормативите за продажба на продукцията им в супермаркетите", се казва в съобщението на телевизионния канал.

Протестиращите инсталираха 49 плашила, които представляват 49% от фермерите, отглеждащи плодове и зеленчуци, които след година ще напуснат бизнеса поради множеството трудности в сектора, предава GB News.

Служителите в селскостопанския сектор се оплакват, че супермаркетите не им плащат достатъчно, като по този начин не компенсират пълните производствени разходи. Това води до загуби за фермерите и намаляване на собственото им производство във Великобритания, съобщава телевизионната медия.

Повече от 110 хиляди души подписаха петиция с искане правителството да преразгледа Кодекса за професионална етика при доставката на хранителни стоки, за да може той да стане по-справедлив за всички страни. Кодексът урежда отношенията между търговците на дребно и доставчиците.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: