В „Google Карти" се появи нова полезна функция

В „Google Карти" се появи нова полезна функция Снимка: https://pixabay.com/bg

Компанията Google извърши поредния редизайн на мобилното приложение „Google Карти" по случай  15-годишнината на услугата.

 

В допълнение към актуализирания панел за навигация и подобрената функция за проследяване на обществения транспорт, в новата версия на приложението се появи секция за запазване на интересни локации по аналогия с отметките в браузъра.

 

В менюто „Запазени" се появи възможност за проследяване на географски точки, които са споделени или препоръчани от приятели и познати. Освен това Google значително опрости намирането на интересни места наблизо, които наскоро са били „запазени“. Всички точки, добавени по-рано в раздела, ще бъдат показвани на картата като въртележка с опростена навигация.

 

Компанията също така обяви за включването на алгоритъм за сортиране на списъка по отдалеченост от актуалната геолокация на потребителя. Ако на устройството е активирана функцията за проследяване на историята на местоположенията, Google е предвидила за мобилната версия на „Картите" възможност за наблюдение на извършените придвижвания, привързани към календара.

 

Засега иновацията е достъпна само за потребителите на Android версията на приложението след инсталирането на съответния ъпдейт, която вече се разпространява поетапно в различни региони.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: