Пентагонът: Тейлър Суифт не е „психооперация” и „параван за скрита политическа програма”

Пентагонът: Тейлър Суифт не е „психооперация” и „параван за скрита политическа програма” Снимка: nme.com

Американското военно ведомство категорично отхвърли изнесената от Fox News конспиративна теория, приписана на администрацията на Белия дом

В предаването си в праймтайма, един от известните водещи на Fox News заяви миналата седмица, че поп-звездата е „актив на Пентагона”, създаден „преди около четири години” от звеното за психологически операции на американското министерство на отбраната. 

Телевизионерът подкрепи твърдението си с клип от конференция през 2019 г., организирана от Центъра за върхови постижения на НАТО за съвместна киберотбрана, където водещ изглежда назовава Тейлър Суифт просто като пример за мощна влиятелна личност.

"Истина е. Психооперативният отдел на Пентагона насочи НАТО към превръщането на Тейлър Суифт в актив за борба с дезинформацията онлайн“, заяви водещият, въодушевен от „прозрението” си.

Пентагонът не закъсня с официалното си изявление, опровергавайки твърдението. Медиите също поеха ролята си. Най-категорично се изрази POLITICO. Под заглавието „Хейтърите са си хейтъри”, изданието цитира говорителката на Пентагона Сабрина Сингх, която не само отхвърли конспиративната теория, но използва и големия хит на Суифт I Wish You Would („Желая ти да го направиш”), за да напомни публично за бюджетните искания на Пентагона:

„Що се отнася до тази теория на конспирацията, ние ще се отърсим от нея, но с това подчертавам, че все още имаме нужда Конгресът да одобри нашето искане за допълнителен бюджет възможно най-бързо”, заяви Сингх на фона на хитовото парче.

Пентагонът се сблъска с Fox News и миналата година, когато няколко служители на военното ведомство приветстваха отстраняването на знаковия, но противоречив водещ Тъкър Карлсън. Представители на Тейлър Суифт не са отговорили на искането на POLITICO за коментар.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: