Списание "Time" определи кой е Човек на годината

Списание "Time" определи кой е Човек на годината Снимка: © TIME USA, LLC; Корица на списание Time 25 декември 2023 г.

Тейлър Суифт победи Путин, Си Дзинпин и Барби в класацията на Time за Човек на годината

 Певицата Тейлър Суифт изпревари Владимир Путин, китайския президент Си Дзинпин и Барби в класацията „Човек на годината“ според американското списание Time.

В материала се отбелязва, че носителката на множество награди "Грами" е "имала невероятна година". В момента тя е на турнето Eras, което вече се превърна в най-доходоносното турне за жена-изпълнител. Излязъл през октомври, едноименният филм стана най-касовият концертен филм в историята.

Самата Тейлър, според открити източници, вече е станала първият изпълнител в историята, спечелил повече от милиард долара от музиката си.

Певицата оглави класацията на Time за първи път, но появата на корицата на това списание не беше нейният дебют. През 2017 г. тя беше представена в събирателен образ на борци срещу насилието над жени и премълчаването на подобни факти.

През 2022 г. Time назначи Владимир Зеленски и „духа на Украйна“ за Личност на годината. Този път и двамата липсваха в списъка с кандидати.

Традицията да се избира Човек на годината - личността, групата или явлението, оказали най-голямо влияние върху света през предходните 12 месеца, датира от 1927 г.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: