Английски национал по футбол бе признат за виновен

Английски национал по футбол бе признат за виновен Снимка: wikimedia.org

Хари Магуайър бе осъден условно след сблъсък с полицията в Гърция

Футболистът и капитан на английския гранд Манчестър Юнайтед, Хари Магуайър, е получил условна присъда от 21 месеца затвор, след като бе признат за виновен за участие в сбиване, докато е бил на почивка в Гърция.

Магуайър бе признат за виновен по обвинения за причиняване на телесни повреди, опит за подкуп, упражнено насилие срещу длъжностни лица и изричане на обидни реплики, след като е арестуван на гръцкия остров Миконос.

27-годишният футболист отрича всяко едно от обвиненията.

Другите двама обвиняеми, участвали в сбиването, сред които е братът на Хари Магуайър, Джо Магуайър, са получили условни присъди в размер на 13 месеца. И трите присъди са условни с изпитателен срок за следващите 3 години.

Английският национален футболист бе освободен от ареста и му бе разрешено да се завърне в Обединеното кралство.

Манчестър Юнайтед обяви, че „техният футболист сътрудничи напълно на гръцките власти и ще продължи да доказва невинността си, като обжалва наложеното му наказание".

Хари Магуайър попадна сред избраниците на националния селекционер на Англия, Гарет Саутгейт, за турнира „Лигата на нациите", независимо от ареста си в Гърция.

Хари се извини за постъпката си. Имам друга гледна точка за случилото се, доста различна от тази, която се тиражира основно в медиите. На база това, което се знае към момента, той има моята пълна подкрепа", заяви Сайутгейт.

Още по темата във

facebook