Електромобилът Xiaomi е готов

Електромобилът Xiaomi е готов

Xiaomi кандидатства за лиценз за продажба на първия си електрически автомобил, седана SU7

Както следва от документа, той няма да бъде произведен от самата Xiaomi, а от производител по договор.

    Документът разкрива външния вид и характеристиките на Xiaomi SU7 - това се изисква от процедурата за получаване на лиценз. Серийното производство на автомобила ще започне през декември, като навлизането на пазара е планирано за февруари 2024 г.

    Има три версии на седана: SU7, SU7 Pro и SU7 Max. В максимална конфигурация със задвижване на четирите колела автомобилът има мощност от 495 kW и максимална скорост от 265 km/h.

    Бордовият компютър работи на Xiaomi HyperOS.  Очаква се да получи и функция за разпознаване на собственика по лице, автопилот и др.

    Приблизителната цена на автомобил Xiaomi ще бъде около 300 хиляди юана (ок. 76 хил. лв.).
    BAIC, голям китайски производител на автомобили, който също произвежда автомобилите Daimler и Hyundai, насочени към местния пазар, ще действа като производствен партньор на Xiaomi. Батериите ще бъдат доставени от CATL и BYD.


    Xiaomi обяви амбициите си за електрически превозни средства през март 2021 г., инвестирайки в проекта $1,4 млрд. През следващата година компанията очаква да продаде 100 хил. автомобила с перспективата да достигне 900 хил. продадени електрически коли за три години.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: