Така ли ще изглеждат смартфоните на бъдещето?

Така ли ще изглеждат смартфоните на бъдещето? Снимка: https://nl.letsgodigital.org

Напълно прозрачен смартфон на Samsung – рендър, основан на най-новия патент на компанията.

Наскоро Xiaomi представи първия сериен прозрачен телевизор. А възможно ли е да има и напълно прозрачни смартфони? Както съобщава сайтът nl.letsgodigital.org, компанията Samsung подаде по-рано през тази година заявление за получаване на патент, описващ технологиите, необходими за създаването на подобно устройство.

 

Патентът беше регистриран в края на август и сега можем да видим как би могъл да изглежда прозрачният смартфон на Samsung.

 

Трябва да уточним, че рендърът е създаден „по мотиви" на патента. Той обаче изглежда наистина впечатляващо. Преди всичко поради факта, че целият апарат е прозрачен, а това в момента е невъзможно, тъй като прозрачен дисплей може да се създаде, но прозрачен „пълнеж" и батерия - не.

Напълно възможно е в крайна сметка да позволят на технологията да монтира всички необходими елементи, включително батерията в рамката на смартфона, а всичко останало да бъде един прозрачен дисплей. Но няма гаранция, че до момента, в който разрешат на технологията да създаде подобно фантастично нещо, смартфоните няма да се трансформират в нещо съвършено различно.

 

Що се отнася до мобилни устройства с прозрачни екрани, това не може да се нарече „бъдеще". Телефонът Sony Ericsson Xperia Pureness с такъв дисплей беше представен преди повече от 10 години.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: