В Нигерия предложиха награда за този, който успее да се превърне в котка

В Нигерия предложиха награда за този, който успее да се превърне в котка

Целта е да се пресече системата от вярвания, основана на суеверия

В нигерийския град Ибадан местният жител Гбенга Адевойн обяви парична награда в размер на 6000 долара за този, който успее да докаже, че ритуалите джу-джу или магията вуду наистина работят. 

Това съобщава Saudi Gazette.

По този начин, както съобщава вестникът, младежът хвърля ръкавицата на системата от вярвания, основана на суеверие.

Много нигерийци вярват, че магическите ритуали могат да позволят на хората да се превърнат в котки, да бъдат неуязвими за остриета на оръжията и да накарат парите да се появят в глинен съд.

Отбелязва се, че вярата в магията е характерна за различни слоеве на нигерийското общество. В нея вярват не само слабо образованите селски жители, но и градското население.

Изданието посочва, че тези вярвания имат и негативни черти. Много хора, които вярват в джу-джу и вуду, често практикуват ритуални убийства, тъй като според тях частите на човешкото тяло могат да имат магически свойства. 

Например убежденията, че части от човешкото тяло и амулети помагат за привличането на пари, наскоро доведоха до вълна от жестоки убийства, жертви на които станаха самотни жени.

"Чувствам се ужасно, когато виждам млади хора да участват в тези ритуални убийства", разказва Адевойн.

Младежът е планирал няколко обиколки из страната, по време на които ще предлага пари, събрани чрез краудфандинг, на онези, които могат публично да демонстрират магическите способности на джу-джу.                            

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: