Млад мъж половин година живее тайно под стълбите в търговски център


Мотивът му е необичаен

Търговските центрове - вечните места на суматоха и движение, където тълпите купувачи и огромният персонал създават перфектното укритие за тези, които копнеят да останат незабелязани. 

Охранителите на такива места са натоварени с нелеката задача да следят за реда и безопасността. Историята, която се случва в един от търговските центрове в Шанхай, обаче e толкова удивителна, че мнозина недоумяват как изобщо е възможно това да се случи.

Представете си, че живеете под стълбите на търговски център около половин година и никой не забелязва и дори не подозира за вашето съществуване. Не, това не е сюжет на фантастичен роман, а удивителна реалност, с която се сблъскват охранителите на шанхайски търговски център.

Според видео клипа, набрал хиляди гледания в китайските социални мрежи, млад мъж, чието име така и не се разкрива, си създава комфортно жилище под уединено стълбище в този търговски център. Той се оборудва с палатка за спане, малко бюро и дори офисен стол. В търговския център той може да зарежда лаптопа и мобилния си телефон от контактите на магазина и при това да остане почти незабелязан.

Предполага се, че младият мъж се е настанил в търговския център преди повече от половин година. Но тайното му убежище е открито само от един от пазачите. И тук започва най-интересното: вместо да изгони този необичаен посетител, охранителят решава да изслуша историята му. Младежът заявява, че живее под стълбите единствено поради това, че се нуждае от тихо и уединено място, за да се подготви за приемните изпити в колежа. На пазача му харесва мотивацията на младежа и той му позволява да остане, при условие че мъжът си тръгне веднага след успешното полагане на изпита.

Изглежда обаче, че охранителят не е и подозирал, че младежът възнамерява да остане толкова дълго. Според информацията той е живял в търговския център чак до есента, до 30 октомври, когато друг пазач най-накрая успява да открие неговото изненадващо чисто и организирано жилище. На видеото, което става популярно в интернет, се вижда как младият мъж се отпуска спокойно в офисния си стол, седнал до палатка за спане.

Въпреки мотивацията и видимата му честност и почтеност, младежът е арестуван, а записите от видеонаблюдението потвърждават, че той действително е пребивавал в търговския център в продължение на няколко месеца. Тази история предизвика различни реакции в социалните мрежи. Някои потребители го смятат за нечестен "паразит", който би могъл да навреди на компаниите, работещи в търговския център, и дори би могъл да представлява опасност за посетителите. Други обаче похвалиха кандидат-студента за способността му да остане незабелязан и да спести пари от наема.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: