
Защо никога не трябва да готвите в надраскан тиган: отговорът на лекаря
- Здравни
- Текст:

Използването на стар, надраскан тиган за готвене е нездравословно, тъй като може да ви изложи на риск от рак
Пред британския The Sun за това говори д-р Пунам Десаи.
Според лекаря в тялото могат да попаднат милиони частици микропластмаса, които са „ендокринни разрушители“ и могат да причинят хормонален дисбаланс, проблеми с плодовитостта и дори да увеличат риска от рак.
Тиганите са с тефлоново покритие, за да не загори храната по време на готвене. Веднъж погълнати, химическите частици остават в тялото много дълго време, преди да бъдат освободени по естествен път.
Д-р Десаи също така отбелязва, че избягва използването на керамични тигани, които също могат да се надраскат. В този случай фрагментите проникват в тялото и причиняват увреждане.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Най-голямото парче от Марс ще бъде продадено за милиони долари

Oasis се завръщат!

ЕС може да представи списък с мерки срещу Израел през следващата седмица

Русия официално призна талибанското управление на Афганистан

Защо в природата рядко се срещат сини животни и растения

Студенти от Лондон създадоха ракетен двигател на основа на пчелен восък

Ryanair увеличава размерите на безплатния кабинен багаж

Борсовите цени на газа в Европа нарастват в петък с до 1%

Астрономи потвърдиха: междузвезден обект преминава през Слънчевата система
КЕШ клуб
300
3 000
30 000