Защо никога не трябва да готвите в надраскан тиган: отговорът на лекаря
- Здравни
- Текст:
Използването на стар, надраскан тиган за готвене е нездравословно, тъй като може да ви изложи на риск от рак
Пред британския The Sun за това говори д-р Пунам Десаи.
Според лекаря в тялото могат да попаднат милиони частици микропластмаса, които са „ендокринни разрушители“ и могат да причинят хормонален дисбаланс, проблеми с плодовитостта и дори да увеличат риска от рак.
Тиганите са с тефлоново покритие, за да не загори храната по време на готвене. Веднъж погълнати, химическите частици остават в тялото много дълго време, преди да бъдат освободени по естествен път.
Д-р Десаи също така отбелязва, че избягва използването на керамични тигани, които също могат да се надраскат. В този случай фрагментите проникват в тялото и причиняват увреждане.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:
В САЩ загадъчни дронове летят над града през нощта, никой не казва чии са
"Камбаните на Нотр Дам бият отново"
Студентският празник учи младежите да търсят правата си като потребители
Как да изберем безопасни сувенири за коледната декорация у дома?
Годишните награди за образование връчи Асоциацията на Кеймбридж училищата в България
През 2024 г. 92,1% от домакинствата в България имат достъп до интернет в домовете си
БВП през третото тримесечие нараства с 2,4 % спрямо предходната година
Британските власти неутрализираха две руски криптомрежи за пране на пари
ЕС актуализира регламента за събиране и обработка на статистически данни
КЕШ клуб
300
3 000
30 000