Защо никога не трябва да готвите в надраскан тиган: отговорът на лекаря
- Здравни
- Текст:
Използването на стар, надраскан тиган за готвене е нездравословно, тъй като може да ви изложи на риск от рак
Пред британския The Sun за това говори д-р Пунам Десаи.
Според лекаря в тялото могат да попаднат милиони частици микропластмаса, които са „ендокринни разрушители“ и могат да причинят хормонален дисбаланс, проблеми с плодовитостта и дори да увеличат риска от рак.
Тиганите са с тефлоново покритие, за да не загори храната по време на готвене. Веднъж погълнати, химическите частици остават в тялото много дълго време, преди да бъдат освободени по естествен път.
Д-р Десаи също така отбелязва, че избягва използването на керамични тигани, които също могат да се надраскат. В този случай фрагментите проникват в тялото и причиняват увреждане.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:
Цената на среброто достигна исторически максимум
Русия въведе безвизов режим за китайските граждани
Тръмп спира предоставянето на убежище за неопределен срок
Рекордни приходи от $ 679 милиарда за световната оръжейна промишленост
Декември започна със срив на криптовалутите
Страните от ОПЕК+ не предвиждат увеличаване на петролодобива
Кои са факторите, които пречат на развитието на екологично чистото гориво
Учени изследваха първата карта по Библията от 1525 година
Сайтът на Белия дом се сдоби с „позорен стълб”
КЕШ клуб
300
3 000
30 000