Защо никога не трябва да готвите в надраскан тиган: отговорът на лекаря

Защо никога не трябва да готвите в надраскан тиган: отговорът на лекаря

Използването на стар, надраскан тиган за готвене е нездравословно, тъй като може да ви изложи на риск от рак

Пред британския The ​​Sun за това говори д-р Пунам Десаи.

Според лекаря в тялото могат да попаднат милиони частици микропластмаса, които са „ендокринни разрушители“ и могат да причинят хормонален дисбаланс, проблеми с плодовитостта и дори да увеличат риска от рак.

Тиганите са с тефлоново покритие, за да не загори храната по време на готвене. Веднъж погълнати, химическите частици остават в тялото много дълго време, преди да бъдат освободени по естествен път.

Д-р Десаи също така отбелязва, че избягва използването на керамични тигани, които също могат да се надраскат. В този случай фрагментите проникват в тялото и причиняват увреждане.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: