
Защо никога не трябва да готвите в надраскан тиган: отговорът на лекаря
- Здравни
- Текст:

Използването на стар, надраскан тиган за готвене е нездравословно, тъй като може да ви изложи на риск от рак
Пред британския The Sun за това говори д-р Пунам Десаи.
Според лекаря в тялото могат да попаднат милиони частици микропластмаса, които са „ендокринни разрушители“ и могат да причинят хормонален дисбаланс, проблеми с плодовитостта и дори да увеличат риска от рак.
Тиганите са с тефлоново покритие, за да не загори храната по време на готвене. Веднъж погълнати, химическите частици остават в тялото много дълго време, преди да бъдат освободени по естествен път.
Д-р Десаи също така отбелязва, че избягва използването на керамични тигани, които също могат да се надраскат. В този случай фрагментите проникват в тялото и причиняват увреждане.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Илон Мъск похвали биткойна за това, че не може да бъде „напечатан"

Ледникова или дъждовна: коя вода всъщност е по-чиста?

Златото поскъпва трета поредна търговска сесия

Цените на газа в Европа се повишиха до 381 долара за хиляда кубически метра

Световната здравна организация бие тревога за опасни детски сиропи за кашлица

В руската армия на фронта в Украйна се сражават поне 1000 кубинци

ЕС затяга контрола над вноса на играчки

Google ще инвестира $ 15 милиарда в Индия

В Китай заплашиха САЩ с контрамерки в случай, че Тръмп увеличи митата
КЕШ клуб
300
3 000
30 000