Защо никога не трябва да готвите в надраскан тиган: отговорът на лекаря
- Здравни
- Текст:
Използването на стар, надраскан тиган за готвене е нездравословно, тъй като може да ви изложи на риск от рак
Пред британския The Sun за това говори д-р Пунам Десаи.
Според лекаря в тялото могат да попаднат милиони частици микропластмаса, които са „ендокринни разрушители“ и могат да причинят хормонален дисбаланс, проблеми с плодовитостта и дори да увеличат риска от рак.
Тиганите са с тефлоново покритие, за да не загори храната по време на готвене. Веднъж погълнати, химическите частици остават в тялото много дълго време, преди да бъдат освободени по естествен път.
Д-р Десаи също така отбелязва, че избягва използването на керамични тигани, които също могат да се надраскат. В този случай фрагментите проникват в тялото и причиняват увреждане.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:
„Мулен Руж” вече не прилича на мелница…
Китай - САЩ: разногласията стават все по-сериозни
Япония ще разчиства космическия боклук
Финландците първи в света започнаха производството на протеин от..."въздуха"
Появи се ИИ, който "създава" растения, не вредящи на климата
Bloomberg: Съветници на Тръмп обсъждат санкции срещу страни, които се отказват от долара
Отпуските в IT сектора се увеличават
Първият световен конкурс за красота „Мис ИИ” вече е факт
България ще има нов железопътен подвижен състав след повече от 20 години чакане
КЕШ клуб
300
3 000
30 000