
Защо никога не трябва да готвите в надраскан тиган: отговорът на лекаря
- Здравни
- Текст:

Използването на стар, надраскан тиган за готвене е нездравословно, тъй като може да ви изложи на риск от рак
Пред британския The Sun за това говори д-р Пунам Десаи.
Според лекаря в тялото могат да попаднат милиони частици микропластмаса, които са „ендокринни разрушители“ и могат да причинят хормонален дисбаланс, проблеми с плодовитостта и дори да увеличат риска от рак.
Тиганите са с тефлоново покритие, за да не загори храната по време на готвене. Веднъж погълнати, химическите частици остават в тялото много дълго време, преди да бъдат освободени по естествен път.
Д-р Десаи също така отбелязва, че избягва използването на керамични тигани, които също могат да се надраскат. В този случай фрагментите проникват в тялото и причиняват увреждане.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Google ще изгради първия ядрен обект за захранване на своите центрове за данни

В Белия дом заявиха, че няма да има американски военни в Украйна

Предпазливи пазари след разговорите между Зеленски и Тръмп

Сред децата станаха популярни плюшените играчки с изкуствен интелект

Харков обяви ден на траур

Sky News публикува списък с възможните места за среща между Тръмп, Путин и Зеленски

Украинските власти смятат да изразходват половината от бюджета за покупка на оръжие

Унгария през юни стана основният вносител на газ от Русия

Европейски лидери придружават Володимир Зеленски във Вашингтон
КЕШ клуб
300
3 000
30 000