
Защо никога не трябва да готвите в надраскан тиган: отговорът на лекаря
- Здравни
- Текст:

Използването на стар, надраскан тиган за готвене е нездравословно, тъй като може да ви изложи на риск от рак
Пред британския The Sun за това говори д-р Пунам Десаи.
Според лекаря в тялото могат да попаднат милиони частици микропластмаса, които са „ендокринни разрушители“ и могат да причинят хормонален дисбаланс, проблеми с плодовитостта и дори да увеличат риска от рак.
Тиганите са с тефлоново покритие, за да не загори храната по време на готвене. Веднъж погълнати, химическите частици остават в тялото много дълго време, преди да бъдат освободени по естествен път.
Д-р Десаи също така отбелязва, че избягва използването на керамични тигани, които също могат да се надраскат. В този случай фрагментите проникват в тялото и причиняват увреждане.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Станаха известни победителите в конкурса "Застрахователи за обществото 2023"

Малките квантови точки донесоха Нобелова награда по химия на трима учени

Близо 900 български фирми кандидатстваха по мярката за кръгова икономика

Премиерът и работодателите: Има алтернативи за работниците от въглищните региони

Казахстан блокира транзита на руски нефт

Армения ратифицира Римския статут, Русия ѝ обяви икономическа война

Започва производството на дрехи, които не трябва да се изхвърлят

Литва се включи в коридор за транзит на украинско зърно до балтийските пристанища

Гренландски жени искат обезщетение от Дания заради насилствен контрол на раждаемостта
КЕШ клуб
300
3 000
30 000