Защо никога не трябва да готвите в надраскан тиган: отговорът на лекаря
- Здравни
- Текст:
Използването на стар, надраскан тиган за готвене е нездравословно, тъй като може да ви изложи на риск от рак
Пред британския The Sun за това говори д-р Пунам Десаи.
Според лекаря в тялото могат да попаднат милиони частици микропластмаса, които са „ендокринни разрушители“ и могат да причинят хормонален дисбаланс, проблеми с плодовитостта и дори да увеличат риска от рак.
Тиганите са с тефлоново покритие, за да не загори храната по време на готвене. Веднъж погълнати, химическите частици остават в тялото много дълго време, преди да бъдат освободени по естествен път.
Д-р Десаи също така отбелязва, че избягва използването на керамични тигани, които също могат да се надраскат. В този случай фрагментите проникват в тялото и причиняват увреждане.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:
Създателят на криптовалутите TerraUSD и Luna, До Куон, получи 15 години затвор
Шепа свръхбогати контролират половината богатства на планетата
На фона на нарастващото напрежение в сферата на ИИ в Google се появи нова длъжност
NASA загуби връзка с марсианския апарат MAVEN
Съветът на Европейския съюз одобри единна такса за пратки от онлайн магазини
„Златната карта на Тръмп” стартира в САЩ
България е без правителство
Мексико приема нова митническа тарифа
Мъдрост от хилядолетията: как са се лекували древните гърци
КЕШ клуб
300
3 000
30 000