
Защо никога не трябва да готвите в надраскан тиган: отговорът на лекаря
- Здравни
- Текст:

Използването на стар, надраскан тиган за готвене е нездравословно, тъй като може да ви изложи на риск от рак
Пред британския The Sun за това говори д-р Пунам Десаи.
Според лекаря в тялото могат да попаднат милиони частици микропластмаса, които са „ендокринни разрушители“ и могат да причинят хормонален дисбаланс, проблеми с плодовитостта и дори да увеличат риска от рак.
Тиганите са с тефлоново покритие, за да не загори храната по време на готвене. Веднъж погълнати, химическите частици остават в тялото много дълго време, преди да бъдат освободени по естествен път.
Д-р Десаи също така отбелязва, че избягва използването на керамични тигани, които също могат да се надраскат. В този случай фрагментите проникват в тялото и причиняват увреждане.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Преминаване към еврото: Какво е важно да знаем като потребители

Bloomberg: макар да отрича, Китай подкрепя военната промишленост на Русия

Хутите атакуваха втори гръцки товарен кораб за два дни

Нидерландски и норвежки изтребители ще патрулират над Източна Европа

Нови споразумения с чуждестранни партньори обяви финансовото министелство на САЩ

Нидерландия ще изпрати в Полша изтребители F‑35 за патрулиране на Балтика

Русия и Украйна размениха удари

Полша въвежда граничен контрол на границата с Германия

Петима шейха от Хеброн предлагат създадаване на емират, който ще признае Израел
КЕШ клуб
300
3 000
30 000