Данъчната служба на САЩ ще лови некоректни данъкопатци с помощта на изкуствен интелект

Данъчната служба на САЩ ще лови некоректни данъкопатци с помощта на изкуствен интелект Снимка: theepochtimes.com

Тактиката има потенциала за национален обхват през следващото десетилетие и ще направи невъзможно укриването дори и на най-малки данъчни задължения

На 8 септември Американската данъчна служба (IRS) обяви, че започва тази мащабна работа, за да възстанови справедливостта на данъчната система и в съответствие със Закона за намаляване на инфлацията. Основен обект на нововъведенията са корпорации, дружества с високи доходи и техни представители, които злоупотребяват с данъчните правила. 

По този начин фокусът на IRS ще се измести от редовите американски граждани към богатите данъкоплатци, а изкуственият интелект (ИИ) ще се използва за подобрения в технологията за идентифициране на сложни схеми за избягване на данъци. IRS също така гарантира, че няма да увеличи данъчните ревизии за тези, които печелят по-малко от $ 400 000 на година или ползват добросъвестно опциите за данъчни кредити. 

„Нацията разчита на IRS за събирането на средства за всяка критична мисия, включително опазването на нашето небе, нашата храна и нашата родина. Използването на авангардни технологии е решаваща стъпка за бъдещето на националната данъчна система“, пише в сайта на IRS комисарят ѝ Дани Верфел. 

Службата вече е идентифицирала около 1600 данъкоплатци, които дължат милиони долари данъци. Освен, че ще насочи прожектора към корпорациите, партньорските отношения в тях и гражданите с доходи над един милион долара, IRS ще се съсредоточи и върху работата по цифровите активи, сметкитев чуждестранни банки на американски граждани и бизнес-структури, трудови възнаграждения, изплащани чрез посредници и защита на работещите данъкоплатци и бизнеса от агресивни данъчни измами и схеми.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: