Пътното и ВиК в Бургас помагат за отстраняване щетите след наводненията в Царево

Пътното и ВиК в Бургас помагат за отстраняване щетите след наводненията в Царево Снимка: МРРБ

Затворени са пътища, има пропаднал мост

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков мобилизира звената на Областно пътно управление – Бургас и „ВиК“ ЕАД Бургас да се включат в отстраняването на последиците от наводненията на територията на Община Царево.

Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе спешни мерки за почистване на пътища в района на Царево от свлечените камъни, земна маса и дървета от падналите проливни валежи в района. Пътноподдържащата фирма на републиканската мрежа в област Бургас насочва допълнителна техника и аварийни екипи за почистване на пътищата.

Поради свлечена земна маса от обилните валежи е ограничено движението по второкласния път ІІ-99 Царево-Малко Търново в района на с. Изгрев /от км 60 до км 61/. В района на Граматиково /от км 90 до км 91/ движението се осъществява в една лента. Залят е участъкът преди моста над река Караагач.

Ограничено е движението по третокласния път III-9901 Царево - Варвара. Пропаднал е мостът при км 1+653 след Царево. Наводнени са два участъка след „Нестинарка“ в посока Варвара /при км 3+700/ и преди с. Варвара /при км 6+500/, като водата преминава на 20-30 см над пътното платно. Ограничено е движението в участъка Варвара - Ахтопол при къмпинг „Делфин“ /от км 10 до км 10+800/, където водата е наводнила пътното платно, отнесла е част от банкета и е подкопала настилката.

Затворен за движение е път III-9901 в участъка Ахтопол – Синеморец при входа на Синеморец /при км 18/ поради наводнен участък.

„ВиК“ ЕАД Бургас изпрати екипи и техника, за да окажат на място съдействие в работата на кризисния щаб на Община Царево.

Заради пропадналия мост и нарушената инфраструктура от склад в Сливен е осигурен понтонен мост за пострадалия регион. Той ще бъде пренесен с няколко камиона.

Звената на МРРБ работят в денонощен режим до овладяване на бедствената ситуация.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: