Охранител на саудитското кралско семейство дава няколко съвета за безопасността ви

Охранител на саудитското кралско семейство дава няколко съвета за безопасността ви Снимка: theepochtimes.com

Престанете да зяпате в телефона си, оглеждайте се, анализирайте ситуацията – това са тактиките, които 38-годишната елитна специалистка Амбър Хедок не спира да повтаря на своите 160 000 последователи в Instagram

Бивш полицейски служител на окръг Далас, г-жа Хадок сега отговаря за сигурността на кралските семейства в Катар и Саудитска Арабия. Тя е категорична, че постковидната ера изисква много по-висока степен на самопредпазване. „Като цивилни, нямате значка, нямате пистолет, а работите с това, което имате  между ушите“, казва г-жа Хадок в телефонно интервю за The Epoch Times.

Тя е сертифициран инструктор и треньор по стрелба. Ето някои тактически съвети на г-жа Хадок, за да станете бодигард на самите себе си.

Бъдете наясно със ситуацията! Това означава да забравите за телефона, особено ако сте зад волана. Но и „децата в наши дни сякаш се раждат с тези глупави устройства в ръка“, констатира г-жа Хадок и припомня, че при катастрофа с фатален резултат, говоренето по телефон дори със слушалка може да доведе до обвинение за не/предумишлено убийство. Така че, в колата или като пешеходец, приучете се да оценявате какво се случва наоколо.

Част от това е да бъдете особено бдителни, когато излизате от банка или с покупки от магазин. Ако сте наясно със ситуацията, както трябва да сте, ще забележите всеки, който се върти около вас или колата ви без повод. Върнете се в банката или в магазина и поискайте помощ.

Когато вече сте в колата, не посягайте първо към телефона и не започвайте да преглеждате банковите документи или касовите бележки, а първо заключете всички врати! Не забравяйте, че и коли се крадат, когато водачът не е бдителен! В частност,  бензиностанциите са магнит за грабежи, и все пак 90% от хората не заключват колите си, докато ги зареждат или плащат на касата. Не бъдете като тях!

Не навлизайте в опасни територии! Всъщност, сигурността ви зависи от избора, който правите – например, дали да минете „напряко” през неосветен участък, или да седнете в заведение с лоша слава. 

И нещо за дамите - но първо трябва да се отбележи, че дори мъжете последователи на г-жа Хадок оценяват съветите ѝ към жените: проявете разум, дръжте се отговорно, не се страхувайте да кажете „Не”, не се поддавайте на случайни ухажвания. „Жените трябва да са абсолютно наясно къде да теглят границата” – и като поведение, и като облекло, убедена е г-жа Хадок, намеквайки и за личния си опит като атрактивна блондинка – и за щастие, никой не може да я обвини в сексизъм или женомразство.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: