Световните цени на петрола се понижават умерено след новините за Венецуела

Световните цени на петрола се понижават умерено след новините за Венецуела

Световните цени на петрола се понижават умерено в четвъртък сутринта, показват данните от търговията

Пазарите насочиха вниманието си към новините около възможните доставки от Венецуела в светлината на преговорите за облекчаване на санкциите срещу нея.

Към 8 часа цената на октомврийските фючърси за суров петрол Brent падна с 0,25% до 83 долара за барел, а октомврийските фючърси за WTI - с 0,34% до 78,62 долара.

Перспективите за доставки от Венецуела донякъде ограничават петролните котировки. Източници съобщиха, че Съединените щати преговарят с венецуелските власти за възможност за временно облекчаване на санкциите.

Основни фактори за петрола остават перспективите за търсене и предлагане. От една страна, страховете за икономиката на Китай, основен потребител на петрол, възпират перспективите за търсене, от друга страна, усилията на страните от ОПЕК+ да намалят котировките за подкрепа на доставките.

Според нас суровият петрол ще се търгува в рамките на сегашния си диапазон в краткосрочен план, тъй като конфликтът между опасенията за търсенето и съкращенията на предлагането продължава“, заяви Хан Жонг Лианг, инвестиционен стратег в Standard Chartered Plc, пред Bloomberg. Цената на WTI засега ще остане около $79 за барел, смята експертът.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: