Илон Мъск стана четвъртият най-богат човек в света

Илон Мъск стана четвъртият най-богат човек в света Снимка: Getty Images

Финансовото състояние на бизнесмена върви само нагоре.

Предприемачът Илон Мъск вече е четвъртата най-богата личност в света, след като акциите на компанията му Tesla Inc. поскъпнаха с 11% в понеделник, оставайки на рекордно висока позиция, с което повишиха размера на богатството му със 7,8 милиарда долара.
В момоента той се намира на 4-то място, веднага след основателя на Facebook Марк Цукърбърг. Собственикът на Tesla Inc. и SpaceX бе осъден преди две години от американската комисия по ценни книжа и борси и трябваше да подаде оставка като председател на производителя на електрически автомобили заради множество неуместни публикации в Туитър. Акциите на Tesla Inc., които нараснаха с 3%, са над 353% тази година, подхранвани от нарастващото очакване, че компанията ще бъде включена в индекса S&P 500. 
Musk's Space Exploration Technologies Corp., или SpaceX, са готови да увеличат богатството си с още 3 милиарда долара. Компанията обяви 1,9 милиарда долара ново финансиране при подаване на SEC във вторник. Капиталът на компанията е увеличен с до 46 милиарда долара, съобщават от Bloomberg миналата седмица.
Богатството на Мъск е нараснало с над 57 милиарда долара тази година, второто по големина увеличение след това на основателя на Amazon.com Inc. Джеф Безос - най-богатият човек в света е натрупал 73 милиарда долара през 2020 г. и сега богатството му се оценява на 188 милиарда долара. 



Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: