След атаката на Москва с дронове: Ще променят ли руснаците позицията си за войната?

След атаката на Москва с дронове: Ще променят ли руснаците позицията си за войната? Снимка: https://pixabay.com/

Досега руснаците следяха войната по телевизията, но сега я виждат от прозорците си, така че може би мнението на гражданите е започнало да се променя, коментира Ал Джазира

Няколко сгради в Москва бяха ударени от дронове, двама души са леко ранени.

Кметът на Москва заяви, че жителите на двете сгради са евакуирани.

Руското министерство на отбраната съобщи, че атаката е била извършена от Украйна и че осем дрона са били унищожени от противовъздушната отбрана при приближаването им до Москва.

Украинските власти твърдят, че Украйна не е участвала пряко в атаката с дроново срещу Москва.

Жители на ударените от дроновете квартали разказват, че рано сутринта са чули силна експлозия.

„Москва е оживена обикновено. Хората ходят на работа, движението в града, включително и метрото, работи нормално. Сякаш нищо не се е случило. Хората по улиците изглеждат спокойни“, съобщава репортерът на Ал Джазира Юлия Шаповалова от Москва.

„Трябва обаче да спомена, че мнозина в Русия вярват на информацията, която могат да чуят всеки ден по телевизията – че конфликтът между Русия и Украйна е неизбежен, че руският президент е отличен стратег, който започна конфликта на чужда територия, че Русия е защитена. 
Мнозина цитират думите на Путин - ако не може да се избегне голяма битка, тогава е по-добре да  атакуваш пръв. 
От февруари 2022 г. на територията на Украйна се провежда руска "специална военна операция. Руснаците следят конфликта по телевизията.

Но сега всички можем да го видим от прозорците си, така че може би мнението на гражданите е започнало да се променя“, казва Шаповалова.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: