Бившият полски президент Лех Валенса се оплака от малка пенсия от 2640 долара

Бившият полски президент Лех Валенса се оплака от малка пенсия от 2640 долара Снимка: novosti.rs

Бившият полски президент Лех Валенса заяви, че месечната му пенсия от около 2640 долара не е достатъчна, за да "свърже двата края", въпреки че тази сума е четири пъти по-висока от средната за страната

Бившият президент на независимия синдикат "Солидарност", който се бори срещу комунистическия режим и Съветския съюз, каза пред водещите в предаването на таблоида "Супер Експрес", че на 79 години чете лекции, за да допълва месечния си доход.

- Правя това, за да печеля пари, защото нямам. Преди въобще не ме интересуваха парите и ми стигаха, а сега не, така че трябва да заработвам  допълнително – каза Лех Валенса.


Той каза още, че през последните шест месеца доходите му  са се увеличили, но това не е достатъчно, защото всичко е поскъпнало.

Бившият полски държавен глава отдаде част от финансовите си проблеми на факта, че понякога помага финансово на децата си:  трима сина и четири дъщери.

- Който има пчели, има мед, който има деца, има трудности - каза още  Валенса.

Лех Валѐнса (Lech Wałęsa) е полски политик, един от първите синдикалисти и активисти за човешки права в Полша.

Той е съосновател на „Солидарност“ (Solidarność) – първия независим синдикат в Съветския блок. Носител е на Нобелова награда за мир за 1983 година. Президент е на Полша От 1990 до 1995 г. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: