Картите в Google Maps стават по-детайлни

Картите в Google Maps стават по-детайлни Снимка: https://www.needpix.com

Новите карти ще показват броя на платната и размера на тротоарите в над 220 страни.

Google обяви, че започва разпространението на нови визуални подобрения в Google Maps, които би трябвало да осигурят още повече детайли в картите и да улеснят потребителите да разберат как изглежда дадена област. Чрез нови алгоритми компанията ще оцвети картите, като ползва сателитните снимки на повърхността на Земята, и така лесно ще могат да се забележат природните особености.

 

Така например плажовете и пустините ще са ясно видими, може да видите снежните шапки на планинските върхове, а различните оттенъци на зеленото ще показват гъстотата на растителността. Според компанията тези визуални подобрения ще са налични във всички 220 страни територии, които Google Maps поддържа.

 

До момента подобна  визия се получаваше само чрез използване на сателитни снимки, но това натоварва връзката, а и невинаги изглежда много ясно, споделят от компанията. В новата версия на картите ще има нова алгоритмична техника за цветно картографиране, с което всичко ще е много по-отчетливо и без да се използват сателитни снимки.

 

Скоро услугата ще се сдобие и с по-детайлна улична информация, която ще показва точната форма и ширина на пътя в мащаб. Ще се вижда ясно колко платна има даден булевард или колко са широки тротоарите, къде са пешеходните пътеки и пешеходните острови, което е важно за потребителите, които ползват инвалидна количка или спомагателни средства. Тези детайли ще се появят първо в Лондон, Ню Йорк и Сан Франциско през идните месеци, а след това ще покрият и други градове.

 

Картите поетапно ще започнат да се обновяват още тази седмица, а всички подробности по тях ще се виждат при намаляване на мащаба, т.е. - с увеличението и преглеждането им от по-близо.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: