Списание публикува „интервю” с Михаел Шумахер

Списание публикува „интервю” с Михаел Шумахер Снимка: planetf1.com

Под заглавие на първа страница „Михаел Шумахер, първо интервю“, придружено със снимка, на която прославения пилот се усмихва, сп. Die Aktuelle публикува интервю от името на седемкратния шампион на F 1

Под снимката на бланк стои надписът „Товa звучи измамно реално”, а в края на интервюто е дадено скромното „обяснение”, че отговорите са генерирани от изкуствен интелект.

Семейството на Михаел Шумахер потвърди пред Reuters, че планира „законови действия” срещу списанието, злоупотребило с името и популярността на Шумахер, който от декември 2013 г. не се е появявал публично, след като получи тежки травми на главата при инцидент със ски. Тогава Шумахер беше поставен в изкуствена кома, а през септември 2014 беше върнат в дома му, като семейството пази в тайна медицинското му състояние.

В документален филм на Netflix от 2021 г. съпругата на Шумахер Корина каза: „Ние живеем заедно у дома. Правим терапия. Правим всичко възможно, за да подобрим състоянието на Михаел, да се уверим, че той се чувства удобно и просто да го накараме да почувства нашето семейство, нашата връзка. Опитваме се да продължим да живеем като семейство, както Михаел харесваше и все още го прави. Той винаги е казвал „Личното си е лично”. За мен е много важно той да може да продължи да се наслаждава на личния си живот колкото е възможно повече. Михаел винаги ни е защитавал. Сега ние защитаваме Михаел. И продължаваме живота си”.

Синът на Шумахер Мик караше за Haas във F1, а в момента е резервен пилот за Mercedes.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: