Съд в Куинс, Ню Йорк, осъди рускиня на 21 години затвор за убийство

Съд в Куинс, Ню Йорк, осъди рускиня на 21 години затвор за убийство Снимка: frankonfraud.com

Жертвата обаче оцеляла и престъплението, чиято крайна цел била кражба на самоличност, започнало да се разплита

Случаят нашумя в световен мащаб и е обект на най-големите медии. ВВС описва драмата и последвалия съдебен процес

През август 2016 г. в Ню Йорк Виктория Насирова посетила козметичката си Олга Цвик в дома ѝ, носейки няколко парчета чийзкейк. Гостенката изяла две парчета и предложила третото, добре напоено със силен седатив, на домакинята. След като жертвата изпаднала в безпомощно състояние, Насирова откраднала украинския ѝ паспорт, разрешителното ѝ за работа в САЩ, пари и бижута и я оставила да агонизира.

Приятелят на козметичката я намерил на следващия ден в безсъзнание, по бельо, с разхвърляни около нея хапчета - обстановка, внушаваща самоубийство.

След дълго лечение, завръщайки се в дома си, Олга Цвик установила, че липсват документите ѝ, бижута и около $ 4 000 в брой. В остатъците от чийзкейка е открит феназепам, мощен седатив, каквито се оказали и хапчетата, разпръснати по пода.

Изборът на жертвата не е случаен - двете жени външно си приличали и говорели руски, така че плановете на Насирова да се представи за украинката Олга Цвик, използвайки документите ѝ, били реалистични.

Наричайки Насирова "безмилостна и пресметлива измамница", окръжният прокурор на Куинс каза, че тя „ще влезе в затвора за дълго време за опит за убийство, извършено с цел да постигне лична изгода и печалба“. Чувайки присъдата, 47-годишната Насирова, се нахвърлила с ругатни срещу съда и съдебните заседатели. 

Пред New York Post съдията от Върховния съд на Куинс Кенет Холд описва Насирова като "изключително опасна жена", която е измислила "дяволска" схема да нападне приятелката си. Присъдата ѝ е дадена за опит за убийство, нападение и незаконно лишаване от свобода. 

Това не е първият сблъсък на Виктория Насирова със закона, отбелязва ВВС. През 2015 г. Интерпол издава червена бюлетина за ареста ѝ, заради убийството на нейна съседка в Русия през 2014 г., като са изчезнали и спестяванията на жертвата. Срещу Насирова има и обвинения, че е дрогирала и ограбвала мъже, с които се е свързвала чрез сайтове за запознанства. През 2017 г. CBS излъчи документален филм на свой разследващ екип за нейните престъпления. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: