Джин, произвеждан от актьора Райън Рейнолдс, става собственост на гиганта Diageo

Джин, произвеждан от актьора Райън Рейнолдс, става собственост на гиганта Diageo Снимка: Pixabay

„Aviation”, джинът, произвеждан от компания на холивудския актьор, съвсем скоро ще бъде част от портфолиото на световния лидер в производството на спиртни напитки.

Най-големият световен производител на алкохол от клас премиум Diageo продължава да изкупува спиртни напитки, произвеждани от известни кинозвезди. Преди три години компанията придоби „Casamigos”, марката текила, която се произвеждаше от Джордж Клуни, като брои тогава 1 милиард долара. Сега Diageo сключи сделка, с която се готви да погълне „Aviation” – продукт на фирма, акционер в която е канадският актьор Райън Рейнолдс.

Вторият в момента най-високоплатен актьор в Холивуд Райън Рейнолдс стана звезда с филмите си за супергерои като „Дедпул”. Преди две години той инвестира в марката „Aviation” (на цена от над 30 долара за бутилка) и на следващата 2019 г. продажбите й се удвоиха. Рейнолдс занапред ще остане миноритарен акционер в прозводството на марката джин.

Diageo е собственик и на Smirnoff, Johnnie Walker, Baileys и Tanqueray, както и на бира Guiness. Компанията е специализирана в налагането на нови тенденции и откриването на нововъзникващи марки спиртни напитки и изглежда има афинитет към участието на световни звезди в своите продукти. Преди десетина години тя подписа успешно бизнес партньорство с рапъра Пъф Деди за водката Ciroc. През 2014 г. пък гигантът стартира Haig Club, първокласно уиски в партньорство с Дейвид Бекъм.

Последвайте ни в ТЕЛЕГРАМ

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: