Работа от дома: мисията възможна

Работа от дома: мисията възможна Снимка: https://pixabay.com/

За да постигнете успешна комуникация в процеса на дистанционна работа, бъдете търпеливи към вашия екип и знайте, че промяната отнема време.

Обърнете се към работниците, които се представят най-добре, и попитайте за техните методи. Говорете с тези, които имат най-много затруднения. Вместо веднага да се опитвате да ги коригирате, опитайте се да разберете проблемите им, за да можете да ги подкрепите и насочите към по-големи постижения. И не забравяйте да дадете приоритет на собственото си благополучие по пътя.

Ето още няколко техники, с които да държите екипа си под око от разстояние.

Съсредоточете се върху собствената си рутина

Уверете се, че имате добри навици за дистанционна работа, като същевременно помагате на вашия екип да запази общия ритъм. Събуждайте се навреме всяка сутрин, облечете се и хапнете питателна закуска далеч от компютъра. Не пренебрегвайте значението на здравословния баланс между професионалния и личния живот, като споделяте лични съвети и трикове с вашия екип.

Грижата за себе си е труднопостижима за много лидери, защото те винаги се фокусират върху решаването на проблемите на всички останали; може дотолкова да потънете в наблюдаването и управлението на вашия екип, че вашата собствена производителност да спадне значително. Оптимизирайки собствения си график, ще съумеете да ръководите екипа си достатъчно добре с нужното търпение и състрадание, от което се нуждаят.

Работете заедно

Редактирането на живо в G Suite може да ускори реализирането на много проекти с до десет пъти по-бързо. Вместо да чакате отделните членове на екипа да преглеждат, редактират или предлагат отзиви, нека всички се свържат едновременно и заедно постигнат поставените цели. Съвместната работа не само прави нещата по-бързи, но и насърчава сътрудничеството. Екипите се изграждат чрез споделянето на опит, което означава, че трябва да подчертаете важността на комуникацията в реално време, когато работите дистанционно.

Ако работата не може да бъде извършвана в G Suite или друга съвместна платформа, помислете за Скръм. Тази философия за управление на проекти може да бъде възприета от всеки екип и да помогне за оптимизирането на работния процес. Накратко, Скръм е техника, при която лидерът неутрализира всички пречки, които биха спънали екипа по пътя му към реализиране на поставените цели.

Използвайте стимули

Докато изграждате екип от разстояние, важно е да обмислите начините, по които можете да свържете техния виртуален професионален живот в реалния свят. Малките стимули могат да направят точно това. Паричните награди за добре свършена работа са в състояние да накарат хората да се чувстват по-свързани с работата си. Други стимули са социалните и включват изтъкването на отделни членове по време на срещи или споменаването им в имейлите към екипа.

Персонализирайте стимулите, за да съответствате на дейността на вашия бизнес и личния стил на вашия екип. Варирайте наградите си, но нека бъде ясно, че те са достъпни за всеки. Въпросът е да накарате всички да се чувстват като част от екип, а не да предизвикват напрежение или конкуренция.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: