Вучич: Сърбия ще се окаже "между чука и наковалнята"

Вучич: Сърбия ще се окаже  "между чука и наковалнята" Снимка: TV Prva

Сръбският президент прогнозира "най-голямата криза след Втората световна война" през следващите шест месеца

Светът в следващите 5-6 месеца го очаква най-голямата криза след Втората световна война, заяви сръбският президент Александър Вучич в ефира на TV Prva.

Според него през този период ще има ескалация на военните действия в Украйна, както и ситуацията около Косово. В същото време сръбският лидер изрази надежда, че "някои хора" ще разберат, че ескалация не е необходима и ще се опитат да намалят напрежението.

Вучич смята, че единството на западните страни в подкрепа на Украйна се противопоставя на „единството на руския народ“, което настъпи в Русия след решението на Запада да изпрати танкове в Киев.

„Ако преди пет месеца нямаше съмнения относно победата на Украйна с подкрепата на Запада, сега всичко не е толкова ясно“, добави сръбският президент.

Освен това Вучич изрази мнение, че Западът не иска Русия да има влияние на Балканите. В тази връзка, според предположението му, Сърбия ще се окаже „между чука и наковалнята“, тъй като, от една страна, следва „европейския път“, а от друга, не иска да се откаже от руската култура.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: