На разговор с Путин – само след карантина

На разговор с  Путин – само след карантина Снимка: aa.com.tr

Това изискване ще трябва да изпълнят и лидерите на партиите, представени в руската Държавна дума, съобщи РИА „Новости”

Срещите им с руския президент са насрочени за периода 13 - 16 февруари и ще бъдат персонални. Първи с руския президент ще се срещнат ръководителят на Комунистическата партия Генадий Зюганов и новият председател на Либерално-демократическата партия Леонид Слуцки, който зае мястото на покойния Владимир Жириновски. 

На 70-тия си рожден ден на 14 февруари, Владимир Путин ще приеме лидера на "Справедлива Русия" Сергей Миронов, а на следващия ден аудиенция ще получи водачът на „Новите хора” в Думата Алексей Нечаев. Комуникационният маратон ще приключи на 16 февруари, със среща с лидера на президентската партия "Единна Русия", Владимир Василев. 

От секретариата на руския парламент съобщиха, че на 13 и 15 февруари Владимир Путин ще вмъкне в програмата си и срещи с ръководствата на парламентарно представените партии в по-широк кръг. Запознати с процедурата по карантината казаха пред „Ведомости”, че подготовката на участниците в срещите вече е започнала. 

В края на януари Путин се срещна с председателя на Държавната дума Вячеслав Володин. „Те обсъдиха работния план и приоритетните задачи“, каза след разговора прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков и още тогава оповести, че президентът ще разговаря персонално с лидерите на парламентарните фракции. Предишната им среща с руския президент на 7 юли миналата година, беше колективна и в присъствието на Вячеслав Володин.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: