Amazon съкращава 18 000 служители

Amazon  съкращава  18 000 служители Снимка: https://pixabay.com/

Изпълнителният директор на американската компания за онлайн търговия Amazon Анди Джеси обяви, че компанията планира да съкрати над 18 000 служители

Джеси публикува информацията за уволнението на служители на сайта на Amazon, съобщава Reuters.

Изпълнителният директор на Amazon каза, че разговорите с работниците ще започнат на 18 януари и че засегнатите от съкращенията ще получат обезщетение и подкрепа при намирането на друга работа.

Най-засегнати от съкращенията ще бъдат секторите на онлайн магазина Amazon Stores, както и секторите за управление на човешките ресурси, се посочва в съобщението.

Amazon, чието седалище е в Сиатъл, започна да съкращава  работници през декември, а източник от компанията заяви за Ройтерс тогава, че 10 000 души ще бъдат съкратени.

Amazon е работодател на повече от 1,5 милиона работници в световен мащаб и според оценките се подготвя за забавяне на растежа на бизнеса, тъй като нарастващата инфлация принуждава бизнеса и потребителите да намалят разходите, изчислява Ройтерс.

В навечерието на очакваната рецесия и поради по-слабите бизнес резултати, съкращения бяха обявени още през предходните месеци.

Наред с други, Meta, компанията, в която оперират Facebook и Instagram, обяви, че ще съкрати повече от 11 000 работници, а американската софтуерна компания Microsoft, обяви, че ще съкрати около 1000 човека.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: