Люис Хамилтън няма намерение да подценява Макс Верстапен във Формула 1

Люис Хамилтън няма намерение да подценява Макс Верстапен във Формула 1 Снимка: wikimedia.org

Настоящият световен шампион и пилот на Мерцедес във Формула 1, Люис Хамилтън, е категоричен, че Макс Верстапен от отбора на Ред Бул вече е реален претендент за титлата през настоящия сезон.

 

След победата на Верстапен в последното състезание на пистата „Силвърстоун”, посветено на 70-ата годишнина на Формула 1, холандецът е само на 30 точки зад Хамилтън във временното класиране.

 

След трудно начало на сезона, Ред Бул и Верстапен демонстрираха завидно темпо и победиха пилотите на Мерцедес, Люис Хамилтън и Валтери Ботас, които имаха серизни проблеми с гумите, провокирани от по-високите температури по време на състезанието.

 

Представянето на Ред Бул и Макс е позитивно както за феновете, които искат да гледат шоу и интересни състезания, така и за мен и отбора ми. Честно казано, желая да има повече такива надпревари, в които те да са така конкуретни. Предизвикателствата са винаги полезни, защото те карат да се подобряваш. Очевидно Ред Бул са близо до нас като скорост в състезанията и ни победиха в неделя при абсолютно равни условия, което показва, че колата им далеч не е така лоша, както определяха мнозина по-рано през сезона”, каза Хамилтън.

 

Британецът допълни, че неговата стратегия и на тима му Мерцедес е да продължат да търсят начини да подобряват представянето си за всяко следващо състезание, защото надпреварата с Ред Бул и Верстапен няма да става по-лесна.

 

Самият Макс Верстапен изрази мнение, че поне в състезанията при по-високи температури на асфалта той и Ред Бул имат доста сериозен шанс да победят Мерцедес. Също заяви, че основният дефицит на Ред Бул е в квалификациите, където скоростта на правите, която демонстрират от Мерцедес, е труднопостижима от останалите.