Компанията на Тръмп отива на съд за укриване на данъци

Компанията на Тръмп отива на съд за укриване на данъци Снимка: atlantanewsfirst.com

В Ню Йорк започна наказателен процес срещу Trump Organisation, компания на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Според окръжната прокуратура в Манхатън в продължение на 15 години компанията, която сега се управлява от двамата големи синове на Тръмп - Доналд младши и Ерик Тръмп, не е вземала предвид част от плащанията и бонусите към ръководството и съответно не е плащала данъци върху тях.

Засега нито Доналд Тръмп, нито членове на семейството му са обект на обвинението, отбелязва ВВС. Междувременно един от обвиняемите, бившият финансов директор на Trump Organization Алън Уайселбърг, вече се е признал за виновен по 15 пункта, включително за данъчни измами и се очаква да свидетелства срещу компанията като част от споразумение, което е сключил със съда. 

Обвиненито включва заговор за извършване на измама, престъпна данъчна измама и фалшифициране на бизнес документи. Ако компанията бъде призната за виновна, може да получи глоба от над $ 1,5 милиона, а може и да се сблъска с трудности при получаване на заеми и финансиране, съобщава France24.

Въпреки че Тръмп не е посочен в случая, той нарече разследването на неговата бизнес империя "лов на вещици" на фона на предстоящите междинни избори за Конгреса на 8 ноември.

Това е едно от трите съдебни дела в Ню Йорк, в които са замесени Тръмп и неговата компания.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: