Най-недооценяваните туристически дестинации

Най-недооценяваните туристически дестинации

Гид към някои страни в Европа, които може да сте пропуснали

Европа съвсем не е непозната за ваканции, всъщност туризмът съставлява около 10 процента от БВП на ЕС. Страни като Франция, Испания и Италия често оглавяват списъците на най-популярните дестинации в света.

В Европа обаче има още много, освен големите имена. С невероятни гледки, звуци и пейзажи, които да бъдат изследвани, и с малка част от тълпите (и цената!) определено си струва да преразгледате маршрута си.

От очарователни градове до древни гори и неизследвани планински вериги, ето осем недооценени места, които трябва да обмислите да посетите при следващото си пътуване.

 

Люксембург: За уникален градски пейзаж

Малкият Люксембург без излаз на море често е пренебрегван в полза на по-известните си съседи Франция и Германия, но неговата приказна столица, средновековни замъци и живописни села си заслужават посещение.

Въпреки малкия си размер има много природа за изследване, с добре поддържани велосипедни писти и пътеки за пешеходен туризъм,  гористи хълмове и долини с лозя.

Румъния – заради това усещане за приказка

Най-популярна със свързаността си с Дракула, Румъния е земя на извисяващи се планински върхове, замъци като от книгите с извисяващи се кули и средновековни градове, които изглеждат непроменени от времето.

С очарователни фолклорни музеи и рустикални села, показващи традиционната култура на страната, плюс пешеходни маршрути за откриване на нейните естествени влажни зони и диви животни, има много неща, които да задържат интереса ви тук.

Ако желаете да посетите голям град, Букурещ има уникален архитектурен стил, съчетаващ класически парижки сгради от 19-ти век с надвисваща архитектура в съветски стил.

 

Лихтенщайн: За тихо изследване на планините

Тази миниатюра на държава е сгушена в планините между Швейцария и Австрия.

Тъй като е толкова малка, няма собствено летище, но достъпът по шосе или с железопътен транспорт от околните страни е лесен. Въпреки това, тя е най-малко посещаваната държава в Европа.

След като влезете в нея, има много места за каране на ски без обичайните туристически тълпи, както и пътеки за пешеходен туризъм и колоездене, които си струват разглеждането.

 

Словения: За авантюристи на открито

Сгушена между Италия, Австрия, Унгария и Хърватия, Словения е неоткрита мечта за любителите на преживявания на открито.

От каране на ски по заснежени върхове в Юлийските Алпи и пешеходен туризъм през недокоснати гори, до изследване на магическите подземни пещери на обширната пещера Постойна, възможностите за приключения са безкрайни.

Като добавим блестящи езера, величествени водопади и течащи тюркоазени реки, на които да се възхищавате, гледките са незабравими. Опитайте и Бледската торта на езерото Блед.

 

Черна гора: За впечатляващо крайбрежие

Разположена на брега на Адриатическо море, Черна гора е топла и гостоприемна страна, където отвесни скали и гористи планини, покрити с цветя, се издигат над красиви плажове и искрящи лазурни води.

Къщите с оранжеви покриви, които обгръщат крайбрежието, допълват тази перфектна картина и винаги има възможност да се насочите към вътрешността на страната, за да избягате наистина от тълпите.

Финландия: За непокътната дива природа

С много по-малко туристи от съседните Норвегия и Швеция, Финландия предлага идеалния шанс да се изгубите в извисяващите се гори и кристално чистите езера на идиличните национални паркове на страната.

Добавете малко дива природа, като кафяви мечки и лосове, които се скитат свободно, след това се хвърлете в среднощното слънце и Aurora Borealis (Северното сияние), осветяващи небето, и няма да знаете накъде да гледате!

 

Фарьорските острови: За почивка от обществото

За да излезете истински от утъпкания път и да влезете в неизследвана територия, Фарьорските острови, далеч в Северния Атлантически океан, са идеални.Съставен от 18 различни острова, е невъзможно да не се влюбите в стръмните скали на архипелага, очарователните пуфини, разбиващите се вълни и чистите мочурища. Само не забравяйте да се обличате според времето, което може да бъде както непредвидимо, така и променливо.

 

Естония: За разхладително бягство

С едва 1,3 милиона души, Естония е една от най-слабо населените страни в Европа и също е останала извън радарите, когато става дума за масов туризъм.

Нейната столица Талин е съблазнителна смесица от средновековни улици, модерни бизнес райони и крайбрежни алеи, докато останалата част от страната е приблизително 50 процента гора, което улеснява бягството от шума и суетата и намирането на малко уединение.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: