Microsoft обратно в играта с новия Duo

Microsoft обратно в играта с новия Duo Снимка: pixabay.com

Фирмата се завръща на пазара на смартфони след четиригодишна пауза.

Microsoft се завръща отново към продажбата на смартфони, след като изостави мобилния си бизнес преди повече от четири години.

Компанията започна да приема поръчки за Surface Duo - ново устройство Android с двоен екран, което струва 1399 долара и ще започне да се доставя през септември.

Microsoft представя Duo като по-полезен от конвенционалния смартфон, тъй като дава възможност на потребителите да извършват задания с две отделни приложения или уебстраници наведнъж. Изпълнителният директор Сатя Надела, например, използва единия екран, за да прави бележки, а другия, за да чете книга от приложението Kindle на Amazon.

Duo има два 5,6-инчови дисплея и когато се отвори като книга, е тънък 4,8 милиметра, което то прави най-тънкото устройство на пазара. Инженерите на Microsoft казват, че вместо да направят един сгъваем екран, както при дизайна на Samsung, те са избрали да свържат два дисплея на панта, тъй като това позволява по-здраво стъкло.

„Тънко е, лъскаво е - вероятно е едно от най-сексапилните устройства, които сме изградили", каза Панос Панай, главен продуктов директор на Microsoft, по време на онлайн брифинг във вторник.

Остава да видим колко потребители ще са готови да платят за скъпите иновации на Microsoft в рецесия и пандемия. Samsung това лято също представи най-добрите нови телефони на Galaxy, които ще струват приблизително от 1000 до 1300 долара.

Apple продължава да се радва на успех с далеч по-евтин iPhone в диапазона от 400 долара, който пусна през април. Google също така пуска евтин телефон Pixel за около 350 долара, който има много от същите функции като по-скъпите модели.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: