Топ 5 - какво трябва да знаем при покупка на коли онлайн

Топ 5 - какво трябва да знаем при покупка на коли онлайн Снимка: pixabay.com

Базирано на скорошно проучване на KBB.com и Cox Automotive.

Скорошно проучване на KBB.com и Cox Automotive разкрива колко удобно хората пазаруват за кола онлайн.

С повишения фокус на индустрията върху дигиталната търговия на дребно искахме да научим как потребителите предпочитат да намират, проучват и купуват превозни средства в онлайн пространството“, каза Соня Хер, ръководител на научните изследвания в Cox Automotive.

Искахме също да разберем нивата на опит на купувачите при дигиталната търговия на дребно, техните нагласи и нива на комфорт с различни стъпки от процеса на онлайн закупуване на автомобили и всякакви бариери, които биха могли да затруднят покупките им онлайн.“ 

Ето 5 неща, които трябва да знаете за онлайн покупката на автомобили:

1. Повечето купувачи обикновено се чувстват комфортно при завършване на ранните стъпки от процеса на покупка на превозно средство онлайн.
На повечето хора им допада да проучват и да насрочват тестови шофирания онлайн, защото са убедени, че това ще им спести време и стрес.

2. В последните стъпки от процеса на покупка обаче купувачите предпочитат личната комуникация.
С наближаването на сделката и пътуването за закупуване на автомобил хората клонят към взаимодействие лице в лице, като твърдят, че това улеснява договарянето на цената и доверието към дилъра. Такава лична връзка често се предлага в дома на клиента.

3. Повече от половината купувачи биха се чувствали комфортно при избора на разширени гаранции и добавки онлайн. Това е една от областите на автомобилостроенето, която все още се нуждае от развитие. Докато преди COVID само около една трета от всички дилъри биха предложили тези опции на купувачите в онлайн настройката. Този брой нараства всеки ден. Оттогава дилърите добавят услуги, които позволяват виртуално тестово шофиране, разходки с виртуални превозни средства и дистанционно попълване на документи.

4. Кандидатстването за финансиране като онлайн стъпка по пътя за закупуване на автомобил набира популярност.
Проучването установи, че кандидатстването за финансиране онлайн се възприема като удобна стъпка от потребителите. Но първо да си направите домашното и да се подготвите предварително за заем онлайн е един от начините за оптимизиране на процеса на закупуване на автомобил.

5. Намаляването на риска е от ключово значение за онлайн покупката на автомобили.
Когато уебсайтът на дилъра или уебсайтът за пазаруване на автомобили предлага опции, които адресират така наречените слепи зони на пазаруване онлайн (помислете за тестови шофирания, допълнителни механични проверки и възможност за отказ от сделка, след като лично купувачът види автомобила), хората са по-склонни да си купят кола онлайн.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: