Льоклер не очаквал да завърши по-напред от 8-ото място

Льоклер не очаквал да завърши по-напред от 8-ото място Снимка: wikipedia.org

Младият пилот на Ферари, Шарл Льоклер, заяви, че изобщо не е очаквал да успее да завърши на позиция, по-висока от 8-и, по време на Гран при на 70-ата годишнина на Формула 1 на пистата „Силвърстоун”. Льоклер успя да завърши 4-ти и бе много доволен от постигнатия резултат. Той и Естебан Окон от Рено успяха да направят състезанието само с един питстоп, като бяха единствените завършили в топ 10 с подобна стратегия.

 

Наистина съм много доволен. Това е като победа за нас. Естествено, щом приемаме 4-ото място по този начин, нещата не са съвсем наред, но за момента това е реалността. През миналия сезон имах една голяма слабост и това беше грижата за гумите по време на състезанията. Работих доста усилено над този компонент и сега, когато виждам, че има резултат, съм изключително удовлетворен”, каза щастливият Льоклер.

 

Беше неочаквано да завърша 4-и, защото очаквах в най-добрия случай да съм 8-и, откъдето стартирах, или дори по-назад.”

 

Пилотът на Ферари не можеше да обясни добрата скорост, която имаше през състезанието, като в самия му край можеше дори да атакува мерцедеса на Валтери Ботас:

 

„Честно казано, не знам защо бяхме така бързи на моменти. Дори в края на серията от обиколки с гумите хард се чувствах добре и всичко беше под контрол. За момент даже си помислих, че мога да атакувам Ботас, което не съм си и представял, че ще бъде възможно през този сезон.”

 

„Накрая вярвах, че мога да стигна и до подиума и отначало се противопоставих успешно от Хамилтън. Да бъда на почетната стълбица щеше да е феноменално, но в последните обиколки просто нямаше как да се защитя от връхлитащия Люис”, завърши Льоклер. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: