Фотоконкурс „ОПРР обновява и вдъхновява – покажи ни най-добрите обекти от твоя град“

Фотоконкурс „ОПРР обновява и вдъхновява – покажи ни най-добрите обекти от твоя град“ Снимка: pxhere.com

Фотоконкурсът ще продължи до 6 декември 2022 г. включително

Министерството на регионалното развитие и благоустройството обявява фотоконкурс на тема „ОПРР обновява и вдъхновява – покажи ни най-добрите обекти от твоя град“.

Идеята на инициативата е граждани от цялата страна да открият и да покажат със снимки проектите по Оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР), с които се обновяват и модернизират градовете с европейски инвестиции. Така ще бъде предизвикван и възстановен интересът към различните региони в страната в контекста на подготовката и стартирането на новата Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 година.

Снимките трябва да показват как чрез финансирането от ОПРР Вашият град се е променил, защо се гордеете с него и го подкрепяте, за да има по-добро бъдеще и европейско развитие. Фотосите могат да включват обновени обекти на културната, туристическата, образователната, социалната, здравната и пътна инфраструктура, обновените паркове и площади, междублокови пространства, детски градини, училища, жилищни и обществени сгради, спортни площадки и центрове, реновирани здравни заведения, обществен транспорт и внедрени интелигентни решения за управление на населените места. 

Големината на снимките трябва да е между 2 MB и 6 MB. Всички желаещи да участват във фотоконкурса трябва да изпратят фотоси на обектите на имейл: fotokonkurs@mrrb.government.bg , придружени с име на автора, телефон за връзка и кратка информация с какво го впечатлява този проект и с какво допринася за развитието на града. Участниците трябва да попълнят и декларация, че са автори на снимковия материал и дават съгласие за популяризирането им в събитията на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Конкурсът ще продължи до 6 декември 2022 г., включително. До 10 декември 2022 г., жури в състав: служители на министерството, включително на Главна дирекция „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие“, която е Управляващ орган на ОПРР, както и дизайнери ще определят най-добрите творби, които ще бъдат отличени и наградени по време на Годишното информационно събитие на програмата.

Тогава ще бъде връчена една голяма награда и призове за победителите за всеки един от 6-те региона за планиране в страната, както и поощрителни награди, подходящи за спорт и свободно време. Най-добрите снимки ще бъдат включени във фотоизложба по време на Годишното информационно събитие и популяризирани чрез новия сайт на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. и в офисите на Управляващия орган на ОПРР.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: